Kirjaudu

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

facebooktwitter

lastenteatterilogo2

Kaikki mitä sinun tulee tietää
Lastenteatterista!

 

 

Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n Lasten- ja nuortenteatteripalkinto myönnetään joka toinen vuosi ansioituneelle lastenteatteritoimijalle tai lastenteatterin hyväksi toimineelle taholle tai teolle. Vuoden 2017 voittajan valitsi tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Hän päätyi valinnassaan Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantona tekemään näytelmään "Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus".

Jenni Haukion palkintoperustelut:

"Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus on hurmaavan hauska, lastenteatterin parhaista traditioista ammentava näytelmä, joka välittömällä ja viihdyttävällä otteellaan tulee kuin huomaamatta lähelle lapsen ja koko perheen arjen tärkeitä, syvällisiä kysymyksiä kuten rohkeutta olla oma itsensä ja oppia kunnioittamaan erilaisuutta. Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotannon ehdottomia vahvuuksia ovat näytelmän ajankohtaisen aiheen lisäksi myös kaiken ikäisiä puhutteleva käsikirjoitus, erilaisia tunneskaaloja taitavasti esilletuova ohjaustyö, näyttelijöiden riemaannuttava heittäytyminen hahmojensa maailmaan sekä luova, monimuotoinen ääni-, valo- ja videosuunnittelu."

Palkinnon muut finalistit olivat Unga Teaternin näytelmä "Hamlet sanoi sen kauniimmin" sekä Tanssiteatteri Hurjaruuthin Talvisirkus. Finalistit valitsi raati, johon kuuluivat vuoden 2015 palkinnon voittaja, Teatteri Hevosenkengän perustaja ja johtaja Kirsi Siren, Oulun Kaupunginteatterin tuottaja Elina Terho, nukketeatteritaiteilija Merja Pöyhönen, kulttuurituottaja Siw Handroos-Kelekay sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Lisätietoa näytelmästä: http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/vesta-linnea-ja-aavelapsen-arvoitus

Palkinto jaettiin Maailman Teatteripäivänä 27. maaliskuuta järjestetyssä Thalia-juhlassa KOM-teatterissa Helsingissä. Suomen Teatterit ry on jakanut Lasten- ja nuortenteatteripalkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 2008 alkaen ja vuodesta 2015 yhteistyössä Assitej ry:n kanssa.

Lisätietoja kilpailusta: http://www.suomenteatterit.fi/jasenpalvelut/kilpailut

 

 

Kirjaudu

Assitej International

assitej logo 160

Yhteystiedot

Suomen Assitej ry

Bulevardi 7
FI–00101 Helsinki
Tel: +358 (0)44 0866 355
E-mail: info [a] assitejfi.org
www.assitej.fi

Suomen Assitej

Assitej on kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö, jolla on jäseniä noin 80 maassa eri puolilla maailmaa. Assitej muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta turvalliseen kasvuun
ja kulttuuriin.

Copyright © 2013 Assitej ry
All Rights Reserved.

Sivuston toteutus: JK Web Design