Kirjaudu

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

facebooktwitter

lastenteatterilogo2

Kaikki mitä sinun tulee tietää
Lastenteatterista!

 

Lastenteatterin Itujen näyttämöllä 22.9. Helsingin Annantalossa valittiin vuoden 2018 Itu-esitykseksi Grus Grus Teatteri ry:n Koivuhiiri ja Päästäinen. Luvassa on ennennäkemätön tulkinta Esko-Pekka Tiitisen käsikirjoittamasta ja Kaj Chydeniuksen säveltämästä sadusta.

Teatterialan ammattilaisraati valitsi myös Pikku- idun, jonka sai Katve ry:n tanssiteatteriprojekti Kastor ja Pollux. Vuoden Idun tuotantotuki on 6000€ ja Pikku Idun 2000€.

Raadin: Thomas Dellinger, Nina Jääskeläinen, Marja Korhola ja Kirsi-Kaisa Sinisalo mukaan ITU 2018 on aiheeltaan ajankohtainen ja puhutteleva, muodoltaan teos tulee olemaan joka esityskerralla uniikki ja uusi.

Pikku-Itua raati luonnehti tasokkaaksi tanssiteatteriksi, jossa on lapsenomaista leikkisyyttä.

 Itujen näyttämön järjestävät Suomen lastenkulttuurikeskusten liittoon kuuluvat Helsingin  Annantalo, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Turun lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto ja Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi. Tuotantotuen lisäksi lastenkulttuurikeskukset sitoutuvat ostamaan esityksiä valmiista Itu-teoksesta.

Itu-hakuun osallistui yli neljäkymmentä esitysehdotusta ja Itujen näyttämölle kutsuttiin kahdeksan Itua. Sekä karsintaraati että Näyttämön ammattilaisraati olivat iloisia kiinnostavien ehdotusten määrästä ja taiteellisesta kunnianhimosta. Suomalainen lastenteatteri näyttää olevan nousussa.

Itu-työryhmän puolesta

Katariina Metsälampi

Annantalo

Kirjaudu

Assitej International

assitej logo 160

Yhteystiedot

Suomen Assitej ry

Bulevardi 7
FI–00101 Helsinki
Tel: +358 (0)44 0866 355
E-mail: info [a] assitejfi.org
www.assitej.fi

Suomen Assitej

Assitej on kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö, jolla on jäseniä noin 80 maassa eri puolilla maailmaa. Assitej muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta turvalliseen kasvuun
ja kulttuuriin.

Copyright © 2013 Assitej ry
All Rights Reserved.

Sivuston toteutus: JK Web Design