Kirjaudu

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

facebooktwitter

lastenteatterilogo2

Kaikki mitä sinun tulee tietää
Lastenteatterista!

 

Esitysten tiedot ovat jäsenteatteriemme toimittamia. Suomen Assitej ry ei vastaa tietojen oikeellisuudesta.

Ensikosketus on visuaalinen nykyteatteriesitys lapsille. Esityksessä seikkailee kolme veikeää kaverusta, joilla on ihmeellinen vuodenaikojen laatikko. Laatikko ja sieltä löytyvät tavarat kutsuvat kaverukset tanssimaan syksyä, istuttamaan kevättä, laulamaan kesää ja lapioimaan talvea. Se mitä keväällä istutetusta kristallihelmestä syntyy, yllättää kaikki! Ensikosketus-esityksen lähtökohtana on lapsen kokemus luonnosta. Lähes sanattomassa esityksessä tarkastellaan vuodenaikoja absurdin leikin ja kauniiden luontokuvien kautta. Kesto: n. 30 min.
Kumpikaan meistä ei ollut koskaan nähnyt mitään sellaista aiemmin. Se oli pitkä tanko pyöreän jalustan päällä, jonka yllä oli eräänlainen ränsistynyt hattu, kuin huvimajan katon metallinen runko. Siellä täällä siitä riippui metallikettinkejä, jotka huojuivat surullisesti tuulessa. Eräänä pitkänä ja kuivana kesänä meri vetäytyy, ja paljastaa rantamudassa ihmeellisen härvelin, jollaista ei ole koko maailmassa. Pakin ja Rakukin uskaltautuvat tutkimaan sitä, ja nimeävät sen Hyrtsygeliksi.
Satuvatkain tekee tiskauksesta hauskan seikkailun! Tutut keittiöesineet muuttuvat satuhahmoiksi ja saippuakuplat täyttäväksi puuroksi, kun Sari vatkaa tiskipaljusta tarinoita, joiden luomiseen yleisökin pääsee osallistumaan. Satuvatkain -satudraamassa matkataan kesäiseltä mökin pihalta kaukaiseen kuningaskuntaan, hurjan lohikäärmeen vuorelle ja lopulta vuolasta virtaa pitkin kolmen pukin kedolle. Esityksessä kerrottavat sadut: Yksinäinen ankka, Pieni punainen kana, Hiirijuttu, Puurovuori, Viimeinen lohikäärme, Lumottu prinsessa, Kolme pukkia, Jänis ja siili, Kuiskaava jänöpupu. Kesto: 30 min.
Kaksikielinen (suomi / ruotsi) Tie Your Camel on esitys aikuiseksi kasvamisesta ja siitä, miten hirveän nuorena pitää valita loputtoman monista tulevaisuuden vaihtoehdoista; mistä tietää mikä on oikein? Esitys tarraa myös kiinni muukalaisvihaan ja kyvyttömyyteen nähdä lähimmäiset positiivisena voimavarana.Ei jämähdetä tylsistyneeseen kauhuun, jota erilaisuus herättää! Tie Your Camel on komedia, jossa tapaamme muun muassa päättämättömiä vanhempia ja kaunopuheisia vaippaikäisiä taaperoita, pari kivikautista hyypiötä, vihaisen Punahilkanja tietenkin Bjönan ja Jacken. Esitys tukee opetusta. ”Kuvaa lämpimällä huumorilla nuorten epävarmuutta tulevaisuuden valintojen edessä. … Esitys upposi oppilaisiin kuin häkä.” Opettajalehti 10.10.2014 ”Juhlasalillinen teinejä kuuntelee keskittyneesti ja nauraa oikeissa paikoissa. Ihme on, jos esityksen teemat eivät puhuta jälkikäteen” HS 25.09.2014 –
Surkeus ja kurjuus on peloton näytelmä pelosta ja sen voittamisesta. Jossain vaiheessa kaikki lapset pelkäävät menettävänsä vanhempansa, kotinsa ja turvallisen arkensa. Mutta muutokset kuuluvat elämään ja kasvuun. Surkeus ja kurjuus näyttää rohkeasti, miten lapsi voi toimia, jotta elämä jatkuisi avioeronkin jälkeen. Näytelmä antaa hyvän lähtökohdan keskustelulle muutoksista, eroista ja niiden synnyttämistä peloista.
Joulussa pitää olla riimiä, rytmiä ja ruuveja. Näin tuumivat tontut Mari-Jalmari, Komppi ja Pultti ryhtyen rakentamaan joulua, joka on ehkä hieman omintakeinen, mutta silti täynnä perinteitä ja aattoillan taikaa. Riemukas esitys iloittelee joulun ilmiöillä musiikin, klovnerian ja loppusointujen keinoin. Kesto: 35 min.
Internetsivu: http://taimine.fi
Kadonneen äänen metsästys on metka seikkailu joka kannustaa lapsia kuuntelemaan aktiivisesti kaikkia pieniäkin ääniä jotka päivittäin ympäröivät heitä ja sen myötä myös pohtimaan hiljaisuuden merkitystä. Näytelmä sopii 2-6 vuotiaille lapsille. Kaksi lasta ovat lähteneet rannalle kalaan, kun outo myrsky yllättää heidät. Sen seurauksena lapset huomaavat, että kaikki tutut äänet ovat menneet sekaisin ja vaihtaneet paikkaa. Lasten kalaretki muuttuu seikkailuksi, kun he yrittävät palauttaa äänet entiseen järjestykseen. Ratkaisevalla hetkellä hiljaisuus nousee hyvin tärkeäksi tekijäksi. Kesto: 30 min. ” Me jäädän tähän istumaan ja odottamaan jatko-osaa!” Niiittykummun päiväkoti
käsikirjoitus Esko Janhunen ohjaus Kimmo Virtanen Tarina Hukkasten perheestä, johon kuuluu isä Sulo, tytär Birgitta (Piika), poika Junnu ja lemmikkikoira Sepe. Hukkaset asuvat talossa hieman syrjästä muista. Elämä kulkee normaaliin tapaan, isä käy töissä ja lapset käyvät koulua. Tai niinhän sitä luulisi. Isän työpaikka on vaakalaudalla, Piika yrittää olla koulussa ja kotona kiltti tyttö, Junnua kiusataan ja hän pakenee tietokoneen ääreen. Eräänä päivänä kylän laitamilla on nähty liikuskelevan susi. Hukkasten elämä muuttuu, kun susi hyökkää… Valheella on lyhyet jäljet. Totuus ei pala tulessakaan. Rehellisyys maan perii. Vai miten sitä sanotaankaan? Moraali, mitä se on? Saako valehdella ja milloin, onko valhe aina moraalisesti väärin? Entä jos totuuden kertominen aiheuttaakin enemmän pahaa kuin hyvää? kesto 60 min. 6 v. alk. Näytelmä alakouluikäisille. Esityksiä Tampereella Ahaa Teatterissa sekä tilattavissa kiertueelle ympäri Suomen. Kantaesitys Ahaa Teatterissa 2.9.2015
Hymylän maatilalla ovat Ukko ja Eukko vaihtaneet töitänsä. Eukko tekee kaiken oikein mutta Ukko tunaroi; pyykit on pesemättä ja puurot keittämättä. Sitten Ukolta katoaa rakas Mansikki-lehmä, ja on ripeästi perustettava Mansikin etsintäpartio... Osallistavassa lastenteoksessa tanssin ja teatterileikin avulla tutustutaan hölmöläistarinoihin ja suomalaiseen kansanperinteeseen. Vanhanajan maalaiselämä tulee lapsille tutuksi heidän auttaessaan Ukkoa ja Eukkoa Mansikki-lehmän etsinnöissä. Askareita vauhdittaa kylän pelimannin esittämä haitarimusiikki. Kesto: noin 50 minuuttia Ikäsuositus: 3-8 -vuotiaille Koreografia: Marja Korhola Musiikki: Hannu Oskala Lavastus ja puvut: Terttu Torkkola Valot: Minna Heikkilä Esiintyjät: Veikko Muikku, Tommi Rantamäki, Ulla Väätäinen Katsojamäärä: max 100 | Tilavaatimus: "jumppasali" koko noin 11 x 15 m | Voimavirta
Tässä sirkuksessa pallot putoavat, leijonat katoavat ja trapetsi on liian korkealla! Esitys kuljettaa katsojansa sujuvasti leijonajahdista viidakkosambaan ja trapetsilta tangon pyörteisiin.
Eri kiva Helsinki! on esityksellinen työpaja, jossa runoilija L. Onerva ja raitiovaunurahastaja Konno tutustuttaa oppilaat 1910 - luvun Helsinkiin runoutta ja romantiikka unohtamatta. Helsinki oli muutoksessa puutalokaupungin väistyessä kivitalojen tieltä. Muinaismuistolautakunta palkkasi valokuvaajatar Signe Branderin tallentamaan muuttuvaa pääkaupunkia. Työpajassa tutustutaan draaman keinoin millaista kaupunkilaisten elämä on ollut 100 vuotta sitten ja tutkitaan tämän päivän nuorten helsinkiläisyyttä. Miltä Helsinki tuntuu? Mikä kaupungissa muuttuu? Mitä Helsingissä pitäisi säilyttää? Esityksellistä työpajaa ohjaa kolme helsingitärtä: Runoilija L. Onerva, Signe Brander ja raitiovaunurahastaja Konno. Kesto: 90 min.
Kun Teatteri ILMI Ö. polkaisee käyntiin Jutun Juuri –improvisaatioesityksensä, huomataan, että niin käsikirjoitus kuin nuottivihkotkin ovat jääneet kotiin. Ja näin on aivan tarkoituksella, koska tällä kertaa onkin yleisön vuoro päättää mitä näyttämöllä tapahtuu. Voit antaa esitykselle teeman, kohtaukselle aiheen tai vaikkapa sanan, jonka näyttelijä ujuttaa seuraavaan repliikkiinsä. Kesto: 45 - 60 min.
Millainen elämys on "Katoava hetki"? Vai kaipaatko mielummin "Leipää ja sirkushuveja"? Elämysautomaatti on taivaansininen esityskone, joka tarjoilee luukuistaan riemastuttavia ja kekseliäitä esityksiä. Katsojalla on mahdollisuus valita elämysautomaatin ohjelmistovalikosta oma elämys ja se tarjoillaan hänelle tuotapikaa elämysautomaatin esiintymisikkunoista ja luukuista. Nämä lyhyet esitykset on valmistettu hyödyntäen klovneriaa, nukke- ja esineteatteria sekä sanataidetta. Esitys toimii hyvin tapahtumissa, koska katsoja itse määrittää esityksen keston: Hän voi ohi mennessään valita itselleen pienen esityksen tai jäädä seuraamaan myös muiden valitsemia esityksiä tai käydä henkilökohtaisesti läpi koko automaatin valikon. Sopii kaikenikäisille!
käsikirjoitus ja ohjaus Taava Hakala Kuriton komedia nuorille suvaitsevaisuudesta - tai ainakin yrityksestä olla suvaitsevainen. Koulutoimi on kehitellyt kampanjan, jonka tarkoituksena on tehdä kaikista erilaisia. Näin vältyttäisiin vieroksumasta erilaisuutta ja maailmasta tulisi suvaitsevaisempi. Loogista? Koulutoiminiminenjohtaja Toimi, apunaan siviilipalvelusta suorittava Niko tekevät hartiavoimin töitä erilaisuuden puolesta. Kampanjan aikana he kuitenkin paljastavat omat ahtaat käsityksensä maahanmuuttajista, seksuaalivähemmistöistä, uskonnoista ja muista "hankalista" asioista. WHAZZUP ERNU? - on ehdotus kampanjaksi erilaisuuden puolesta. Se repii teatteriesityksen rajoja ja on todellinen kulttuurikolari. Näytelmään liittyy oppimateriaali, joka lähtetään esityksen tilaaville ja esitykseen tuleville etukäteen. Oppimateriaali tehdään yhteistyössä Hatanpään lukion kanssa. kantaesitys Ahaa Teatterissa 4.2.2015 kesto 75 min suos. 13 v. Tilattavissa kiertueelle ympäri Suomen
Lentämisen alkeet on alakoululaisille suunnattu luentoesitys. Koululle saapuu kaksi luennoitsijaa, joilla on hallussaan tietoa lentämisen taidosta. Leikkisä luento koostuu näyttelijöiden esittämistä lentoharjoituksista sekä pohtii linnun ja supersankarin lentotaitoa ja samalla ajankohtaisia asioita lentämisestä ja jokaisen erilaisista vahvuuksista. Mukana lentämisen arvoitusta pohtimassa on myös käsinukke, lentokyvytön lintu Emu. Käsikirjoitus ja ohjaus: Pilvi Porkola | Visualisointi: Milla Martikainen | Musiikki: Jusa Porkola | Koreografia: Sonya Lindfors | Graafinen suunnittelu, traileri ja valokuvat: Tomi Suovankoski | Esiintyjät: Pasi Lappalainen ja Päivi Rissanen | Työpaja- ja tehtäväsuunnittelu: Louna-Tuuli Luukka Ensi-ilta: 17.1.2017 Espoossa Esitys on kiertueella ja tilattavissa kouluihin ja tapahtumiin 19.1.-30.11.2017. Esityksen kesto on 45 min, jonka jälkeen on n. 10 min loppukeskustelu. Tilaksi käy liikuntasali tai vastaava, lattiatilaa tarvitaan noin 6x6m, loppuosa on katsomoa. TOTEM-teatteri vastaa kaikesta esityksen vaatimasta tekniikasta. Esityksen suosituskatsojamäärä on max. 200, suuremmista yleisöistä voimme neuvotella tilaajakohtaisesti.

Kirjaudu

Assitej International

assitej logo 160

Yhteystiedot

Suomen Assitej ry

Bulevardi 7
FI–00101 Helsinki
Tel: +358 (0)44 0866 355
E-mail: info [a] assitejfi.org
www.assitej.fi

Suomen Assitej

Assitej on kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö, jolla on jäseniä noin 80 maassa eri puolilla maailmaa. Assitej muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta turvalliseen kasvuun
ja kulttuuriin.

Copyright © 2013 Assitej ry
All Rights Reserved.

Sivuston toteutus: JK Web Design