Kirjaudu

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

facebooktwitter

 

BRAVO-LOGO-netti-pienempi-mv

13.–20.3.2016
Kansainvälinen
lasten- ja nuortenteatterifestivaali

 

LASTEN JA NUORTEN OMA TEATTERIFESTIVAALI BRAVO! VALLOITTAA PÄÄKAUPUNKISEUDUN TAAS MAALISKUUSSA

Yhdeksättä kertaa järjestettävä kansainvälinen Bravo! -teatterifestivaali nuorelle yleisölle tarjoilee laajan kattauksen korkeatasoistateatteria maaliskuussa. Suomen Assitej järjestää festivaalin 13.-20.3.2016 Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuritaloissa.Festivaalilla nähdään kahdeksan kansainvälistä esitystä viidestä eri maasta sekä yksi kotimainen ensi-ilta. Tänä vuonna festivaali levittäytyy myös kulttuuritalojen ulkopuolelle tarjoamalla nuorille rap-artisti Steen1:n vetämiä Riimejä huudeilla -kaupunginosakierroksia,joissa tutustutaan nuorille tuttuihin kulmiin ja niiden historiaan rapin riimien kautta.

NYKYSIRKUSESITYS VALOMATKAN ENSI-ILTA

Bravo! -festivaalilla saa ensi-iltansa nykysirkusta ja varjoteatteria yhdistävä Valomatka, joka paljastaa valon ja varjon salaisuudet tavalla, jota ei ennen ole nähty. Valomatka on Bravo! -festivaalin kautta aikain ensimmäinen kotimainen kantaesitys. Sukupolvensa parhaimpiin kuuluvalle sirkustaiteilija Salla Hakanpäälle Valomatka on ensimmäinen lapsiyleisölle suunnattu teos. Valojen leikkiä näemme myös saksalaisten Alfredo Zinolan ja Maxwell McCarthyn esityksessä NERO. Tanssiteoksessa tummille seinille heijastuvat valot liikkuvat ja leikkivät ja yleisö istutetaan yhteiseen taikapiiriin.

ESITYKSIÄ ERILAISUUDESTA JA TOISEUDESTA

Festivaaliesityksissä pohditaan tänä vuonna ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät muun muassa monikulttuurisuuteen ja maahanmuuttoon. Annantalossa nähtävä ranskalaisen Compagnie Pupella-Nogüesin Ici et Ailleurs – Täällä ja jossain muualla pohtii kokemusta siitä, miltä tuntuu muuttaa yllättäen muualle, toiseen maahan. Norjalaisen Jo Strømgren Kompanin intensiivinen esitys Kitchen taas näyttää meille, kuinka aivan erilaisten ihmisten on mahdollista oppia elämään yhdessä.

PAHVILAATIKOITA, KOMMELLUKSIA JA NAURUNKIHERRYSTÄ

Naurua ja riemastuttavaa pariakrobatiaa on luvassa, kun klovniduo Piip ja Tuut Virosta ottavat haltuunsa pääkaupunkiseudun kulttuuritalojen lavat. Huippusuositut esiintyjät Haide Männamäe ja Toomas Tross osallistuvat festivaaliin kahdella riemastuttavalla esityksellä Piip ja Tuut konsertissa ja Piip ja Tuut illallisella. Saksalaisen Ulrike Kleyn yhden naisen esitys Pappelapapp antaa mielikuvituksella siivet ja tavalliset pahvilaatikot muuttuvat mitä merkillisimmiksi asioiksi.

KIELIKYLPYJÄ JA AISTIEN KUTITTELUA PERHEEN PIENIMMILLE

Perheen pienimmille Bravo!- festivaali tarjoaa kaksi esitystä. Norjalaisen Dybwikdansin Pienten ihmeiden huone on vauva- ja taaperoikäisille tarkoitettu interaktiivinen tanssiteos. Valkoisen teltan sisällä tapahtuvassa installaatiossa tanssi, musiikki, liike ja värit luovat yhdessä taianomaisen, kaikkia aisteja kutkuttavan maailman. La Baracca–Testoni Ragazzi saapuu festivaalille esityksen TIKETAK – Pikkukarhu saa pikkusiskon kanssa. Esityksessä pienet katsojat pääsevät samalla italian kielikylpyyn ja esitystä edeltää leikkisä kielellinen työpaja. Esityksiä järjestetään sekä päiväaikaan että illalla. Perheet sekä koulu- ja päiväkotiryhmät voivat valita ikäryhmälleen sopivan esityksen ja ajankohdan. Festivaalin avajaisia vietetään Annantalossa sunnuntaina 13.3.2016 klo 13 alkaen. Kansainvälisten esitysten lisäksi festivaaliviikon aikana tarjolla on oheisohjelmisto, johon kuuluu muun muassa Suomen Assitejn jäsenteattereiden esityksiä ja lapsiraati. 

Lisätiedot: Tuottaja Venla Haanpää, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh: 046 5635 221, www.lastenteatteri.fi/bravo-festivaali

Assitej International

assitej logo 160

Yhteystiedot

Suomen Assitej ry

Bulevardi 7
FI–00101 Helsinki
Tel: +358 (0)44 0866 355
E-mail: info [a] assitejfi.org
www.assitej.fi

Suomen Assitej

Assitej on kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö, jolla on jäseniä noin 80 maassa eri puolilla maailmaa. Assitej muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta turvalliseen kasvuun
ja kulttuuriin.

Copyright © 2013 Assitej ry
All Rights Reserved.

Sivuston toteutus: JK Web Design