Kirjaudu

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus *
Salasana *
Muista minut

facebooktwitter

 

BRAVO-LOGO-netti-pienempi-mv

13.–20.3.2016
Kansainvälinen
lasten- ja nuortenteatterifestivaali

 

TIEDOTE 3.3.2016 – JULKAISUVAPAA  

 

BRAVO! –FESTIVAALI ALKAA ENSI VIIKOLLA 

 

Sunnuntaina 13. maaliskuuta käynnistyvä Kansainvälinen Bravo! -teatterifestivaali nuorelle yleisölle huipentuu Kansainväliseen Lastenteatteripäivään 20.3. Yhdeksättä kertaa järjestettävä festivaali tuo pääkaupunkiseudun kulttuuritaloihin kahdeksan esitystä Euroopasta, kaksi Suomesta ja monenlaista oheisohjelmaa.Festivaalin järjestävät yhteistyössä lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ja Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kulttuuripalvelut.

Kohdeyleisön ikä ulottuu taaperoista teini-ikäisiin. Taiteenlajien kirjoon mahtuu klovneriaa, esineteatteria, sirkusta, tanssia sekä monenlaista visuaalista ja fyysistä teatteria. Nuorten paikallistuntemusta kartutetaan kaupunkikävelynä rap-artisti Kale Lampelan vetämillä lähiökierroksilla. Bravo! -festivaalilla on enemmän esityskiertoja ja esiintyjäryhmiä kuin koskaan aiemmin.

 

Viikon aikana saa ensi-iltansa kotimainen, nykysirkusta, varjoteatteria ja animaatioita yhdistävä sirkusesitys Valomatka. Salla Hakanpään ja Ainu Palmun sirkusryhmä HEIJASTIMET (HHJPW) on tehnyt ensimmäistä kertaa nimenomaan lapsille suunnatun esityksen. Valojen leikkiä on tarjolla myös saksalaisten Alfredo Zinolan ja Maxwell McCarthyn esityksessä NERO. Tanssiteoksessa tummille seinille heijastuvat valot liikkuvat ja leikkivät ja yleisö istutetaan yhteiseen taikapiiriin. Naurua ja riemastuttavaa pariakrobatiaa on luvassa, kun huippusuosittu klovniduo Piip ja Tuut Virosta ottaa näyttämöt haltuunsa. Piip ja Tuut nähdään Konsertissa ja toisessa esityksessään Illallisella. 

Festivaaliesityksissä näkyvät ajankohtaiset teemat kuten suvaitsevaisuus ja maahanmuutto. Ranskalaisen Compagnie Pupella-Nogüesin Ici et Ailleurs – Täällä ja jossain muualla pohtii, miltä tuntuu muuttaa yllättäen muualle, toiseen maahan. Norjalaisen Jo Strømgren Kompanin intensiivinen esitys Kitchen puolestaan näyttää, kuinka aivan erilaisten ihmisten on mahdollista oppia elämään yhdessä. Visuaalisesti keskenään hyvin erilaisia ovat päiväkoti- ja kouluikäisille suunnatut Pappelapapp, TIKETAK ja Pienten ihmeiden huone. Berliinistä saapuva Pappelapapp leikkii pahvilaatikoilla, norjalaisen Dybwikdans-ryhmän Pienten ihmeiden huone on kaunis kuin taideinstallaatio.

Ensimmäistä kertaa Italian ulkopuolella esitettävä TIKETAK – Pikkukarhu saa pikkusiskon tuntuu herättävän eroon kokonaisen kokoelman sympaattisia piirroshahmoja. Aivan oma lukunsa ovat festivaalille räätälöidyt rap-kaupunkikävelyt. Kale Lampela (tunnettu myös Steen1:nä) on suunnitellut Hakunilaan, Espoon keskukseen, Myyrmäkeen, Kannelmäkeen ja Matinkylään Riimejä huudeilla! -kävelykierrokset, joissa Lampela riimittelee nuorille tuttujen kulmien tarinoita. Koulut ovat lisäksi  tilanneet kävelyihin liittyviä työpajoja, joissa nuoret pääsevät Lampelan johdolla kokeilemaan omien biisien tekoa.

Sunnuntai 20.3. on Kansainvälinen lastenteatteripäivä. Suomen Assitej ja Bravo! -festivaali juhlistavat päivää Annantalolla. Kello 15 alkaa TIKETAK-esitys, jonka jälkeen luetaan suomeksi, viittomakielelle tulkaten, Lastenteatteripäivän julistus. Julistuksen on tänä vuonna on kirjoittanut brittiläinen Jenny Sealey. Inklusiivisen Graeae-teatteriryhmän ohjaaja on itsekin kuulovammainen, MBE-mitalilla palkittu ja mm. Lontoon vuoden 2012 paralympialaisten avajaisohjaajia. Julistuksen jälkeen TIKETAKin esiintyjä, ohjaaja-näyttelijä Roberto Frabetti ojentaa kautta aikain ensimmäisen suomalaisen Assitej-palkinnon ansioituneelle lasten- ja nuortenteatterin tekijälle. Kansainvälisen Assitej-järjestön hallinnon edustajana Frabetti  itseoikeutetusti on mukana paljastamassa palkinnonsaajan.

 

Lämpimästi tervetuloa kaikkiin esityksiin ja tapahtumiin! 

 

Lisätiedot, lippuvaraukset ja haastattelupyynnöt tuottaja Venla Haanpää,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 046 5635 221. Esityskuvia:lastenteatteri.fi/press

Assitej International

assitej logo 160

Yhteystiedot

Suomen Assitej ry

Bulevardi 7
FI–00101 Helsinki
Tel: +358 (0)44 0866 355
E-mail: info [a] assitejfi.org
www.assitej.fi

Suomen Assitej

Assitej on kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterijärjestö, jolla on jäseniä noin 80 maassa eri puolilla maailmaa. Assitej muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta turvalliseen kasvuun
ja kulttuuriin.

Copyright © 2013 Assitej ry
All Rights Reserved.

Sivuston toteutus: JK Web Design